Gastenboek

79 berichten, 8 pagina's 
« 
28-08-2011
Geplaatst door: Marco

Speeltuin aan de Leemweg

Laatst was ik met 1 van mijn kinderen in de speeltuin aan de leemweg.Maar zag dat de speeltoestellen er vernield bij staan.Schommels wat kapot zijn en een glijbaan waar de spijkers uitsteken en heel veel rommel kortom ik vind het niet veilig voor de kinderen.Zou het plaatselijk belang hier ook eens naar willen kijken.alvast bedankt

GR.Marco

22-08-2011
Geplaatst door: Brenda

Snelheid Schooldijk

Hallo,

Even een reactie op de vergadering van juni.
Er wordt inderdaad veel te hard gereden op de Schooldijk. Maar ik vraag mij af of het plaatsen van extra drempels zin heeft. Wij wonen bij een drempel en wij hebben er juist overlast van. Mensen racen nu van drempel naar drempel. Vooral de vrachtwagens gaan bij de drempel boven op de rem, waardoor ons huis staat te schudden en we juist geluidsoverlast hebben. Bovendien hebben we een weg van rechts (Drijverspad) bij de drempel en mensen die daar weg komen krijgen nog steeds geen voorrang.

25-07-2011
Geplaatst door: Mart Brok

Stichting Taalwerkplaats Drenthe houdt eer aan zic

Zondag 26 juni was er een activiteit voor mensen met en zonder beperking in en rondom de Taalwerkplaats aan de Zijtak OZ.
Deze activiteit wordt eens per jaar georganiseerd en vindt voor een groot deel in de buitenlucht plaats. Er zijn workshops, zang, visagie, schilderen, animatie, fotografie en gedichten schrijven. De hele middag zijn geestelijk, visueel en/of lichamelijk gehandicapten samen met anderen en professionele begeleiders daarmee bezig.
Om 5 uur is er dan een gezamenlijke BBQ en ’s avonds laten de deelnemers aan elkaar zien en horen wat die dag gepresteerd is. Tevens spelen muziekanten met een beperking wat liedjes – voor hen een hoogtepunt in het jaar.
Echter deze keer kwam er een klacht van een buur van de Taalwerkplaats over een overdaad aan geluid en dat juist toen de wethouder van cultuur van Emmen mevrouw Thalens aanwezig was om haar instemming met dit project te tonen!
De voorzitter van de stichting Mart Brok, nam onmiddellijk het moeilijke besluit het optreden te beëindigen om duidelijk te maken dat de Stichting op geen enkele wijze een conflict wil met welke bewoner in de omgeving dan ook.
Vanaf half negen bloedde het jaarlijkse feestje dus helaas dood.
De teleurgestelde deelnemers stapten in de taxibusjes in de hoop dat hen dit nooit meer zal overkomen.
Of de beslissing van de voorzitter de juiste was zal nog moeten blijken. Vast staat wel dat de Taalwerkplaats doorgaat met deze activiteiten. Drie maal per jaar zal er een activiteit in de openlucht plaatsvinden waarbij op bescheiden basis ook live muziek aanwezig zal zijn.
Hiervan zullen de buurtbewoners, de Dorpsraad en andere betrokkenen dan voortijdig op de hoogte worden gesteld.
Intussen nodigt de Taalwerkplaats iedereen van harte uit om eens langs te komen en met eigen ogen vast te stellen welk goed werk hier in Nieuw-Amsterdam dan toch maar gebeurt.

13-06-2011
Geplaatst door: Plaatselijk Belang

@ Henk 22-05-2011

Beste Henk,
Wij geven jouw opmerking over de Trekkenweg door aan de gemeente Emmen. Omdat de Trekkenweg voor een deel ook in de gemeente Coevorden ligt, adviseren we je om ook met deze gemeente contact op te nemen.

13-06-2011
Geplaatst door: Plaatselijk Belang

@ Bianca 13-05-2011 en Melanie 17-05-2011

Beste Bianca en Melanie,
Jullie opmerkingen over de situatie op de kruising Schooldijk/Dreef en de vraag of er oplossingen mogelijk zijn, wordt besproken in de Verkeerswerkgroep. Een en ander wordt ook bekeken in relatie tot de geplande reconstructie van de kruising Vaart NZ/Zijtak, dit in verband met de toekomstige routing van bevoorradingsverkeer.

13-06-2011
Geplaatst door: Plaatselijk Belang

@ Bert 04-05-2011

Beste Bert,

Het afstoten van het veld van Twedo door de gemeente is een structurele bezuinigingsmaatregel van de gemeente Emmen, dit is dan ook een zaak die speelt tussen de gemeente en Twedo. Het realiseren van een multifunctioneel speelveld staat hier los van. Hiervoor heeft de gemeenteraad een bedrag beschikbaar gesteld waarbij het gaat om een eenmalige investering van de gemeente in het dorp.

13-06-2011
Geplaatst door: Plaatselijk Belang

@ Patrick 02-03-2011

Beste Patrick, wij zullen jouw opmerking over de stekelbosjes/struiken in het hofje aan de Wildbaan aan de orde stellen in het 'uitvoeringsoverleg'. Hierin zijn niet alleen Plaatselijk Belang, maar ook de gemeente Emmen, Buurtsupport en de woningcorporaties vertegenwoordigd. Er worden zaken met betrekking tot 'grijs' en 'groen' besproken. Teven zullen we de groenbeheerder/-opzichter van de gemeente vragen om hierover contact met jullie op te nemen.

08-06-2011
Geplaatst door: Peter

Glasvezel in Nieuw Amsterdam, Veenoord, Erica, Zan

Goedemiddag,
Ik denk dat glasvezel een grote stap vooruit is voor onze regio die in ADSL en andere technologische ontwikkelingen zo vaak vergeten wordt. Voor onderwijs, lokale economie, winkels, etc. kan dit een grote stap vooruit betekenen. Bij 30% aanmeldingen legt de glasvezel leverancier de hele regio aan! Mogelijk dat Plaatselijk Belang hier een voortrekkersrol kan gaan betekenen.

Voor meer info verwijs ik naar de website van de leverancier
https://www.concepts-ict.nl/emmen-develden/glasvezel-in

22-05-2011
Geplaatst door: Henk

Trekkenweg 60km./B-weg?

Onze opmerking/klacht betreft de Trekkenweg richting Holsloot, deze weg is volgens de verkeersverordeningen aldaar een 80km. weg
tevens is deze weg volgens de borden verboden voor vrachtwagens.

Het volgende doet zich regelmatig voor dat men veel te hard over deze te smalle/hobelige weg rijdt wat voor de aanwonenden die de Trekkenweg
op willen gaan erg lastig is om te kunnen inschatten hoe snel deze weggebruikers wel rijden, wat opzich gevaarlijke situaties met zich meebrengt.
Tevens is het voor fietsers ook best wel gevaarlijk geworden zeker voor schoolgaande kinderen die van de Trekkenweg gebruik maken.

Ook ziet men regelmatig vrachtwagens gebruik maken van deze weg, wat onverantwoorde trillingen aan de aanliggende huizen veroorzaakt,
omdat deze vrachtwagens ook met onverantwoorde snelheden over deze weg rijdt.

Graag zien we dat Plaatselijk Belang zich sterk maakt om bij de gemeente Emmen te vragen of deze weg als 60km. weg en als B-weg
wordt aangemerkt, plus eventueel op gezette afstanden drempels aan te liggen om de snelheid van de weggebruikers er in ieder uit te
halen.

Hopelijk kunt u als Plaatselijk Belang van Veenoord/Nieuw-Amsterdam hier bij de gemeente Emmen vragen over stellen over
eventuele te nemen stappen in deze

17-05-2011
Geplaatst door: melanie

racebaan de schooldijk

hallo,

ik woon op de hoek dreef schooldijk er gebeuren daar te vaak ongelukken!!!! er zijn al meerdere malen verzoek ingedient voor drempel deze zijn af gewezen ivm het vrachtverkeer maar als de drempel na de kruising geplaatst word is er geen hinder meer en ik kan rustiger zitten in de tuin!!!! het gaat elke keer nog goed maar mijn 2 kleine meisjes spelen daar elke dag in onze tuin en ik zit met angs en beven vind dit niet normaal graag zou ik actie zien

met vr groet